We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Pijan Slavej

by Pijan Slavej

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
МУЗИКАТА В РАЦЕ МИ НОСИ САМО БОЛКА гитарата на дофат на каучот оптегната наштимана, затегната а јас ноќва килав - љубовник без милост свирач без свирка љубовник без милост свирач без свирка стегнати прсти во цврста тупаница божем ќе горат ако те допрат - музиката в раце ми носи само болка музиката в раце ми носи само болка со тебе знаев да тангувам милонга сега во прегратка нема те колнам музиката в раце ми носи само болка музиката в раце ми носи само болка музиката в раце ми носи само болка музиката в раце ми носи само болка
2.
Hejt 04:50
ХЕЈТ љубам да хејтам хејтам од љубов хејтам се' што прета и живо и мртво. јас без хејтот светот не можам да го смислам хејтам значи постојам комплиментот нема смисла хејтам дома сам а хејтам и во друштво со хејтомисленици хејтаме групно хејтам од љубов несреќна и клета мразам што не знам и сам да се хејтам комплиментот нема смисла комплиментот нема смисла комплиментот нема смисла (ако не е просто вриснат) хејтам од љубов несреќна и клета мразам што не знам и сам да се хејтам хејтам од љубов несреќна и клета мразам што нејќам и сам да се хејтам комплиментот нема смисла комплиментот нема смисла комплиментот нема смисла (ако не е просто вриснат) интермецо ако во овие сабајлиња без гајлиња будејќи се случајно уловиш некој убав сон мамејќи го со тоа игриво срце тогаш, мижи не ги отворај очите одеднаш одмотувај полека! ако се откине ќе мора да го пуштиш по вода... ако случајно уловиш некој убав сон мамејќи го со тоа игриво срце тогаш сонувај ме мене и долго не излегувај од соба
3.
Shteta! 04:09
ШТЕТА! ќе паднеш ли еднаш во заборав да не можам да се сетам ил' пак со палав бакнеж ќе ми се вратиш, штета! мижам да не те сретнам мижам да не те сретнам ил' пак со палав бакнеж ќе ми се вратиш, штета! облоги ставај од насмевки разни поројните солзи прават трајни бразди мижам да не те сретнам мижам да не те сретнам ил' пак со палав бакнеж ќе ми се вратиш, штета!
4.
Klinch 03:26
КЛИНЧ песна по песна рунда по рунда не сум веќе грд малку сум и убав земи ме ваков распеан и улав дур сум жива вода божествено љубам раз-два-три, ми броиш ме бодриш да стојам ти ли ќе си мојот шампионски појас земи ме ваков распеан и улав дур сум жива вода божествено љубам песна по песна рунда по рунда дај, спуштај го гардот и пуштај да те гушкам земи ме ваков распеан и улав дур сум жива вода божествено љубам
5.
Studen 02:53
СТУДЕН ти ако си заминеш срце ќе ми откорнеш по пат ќе ме завлечеш вени ќе ми развлечеш се' дур не се откинам и не се ослободам сам на денот суден обезљубен и студен обезљубен и студен обезљубен и студен... ѕирни кога можеш зад очиве, љубена и повеќе никогаш не барај ми утеха

about

Branislav Nikolov - voice and keys
Pece Brada Trajkovski - digital accordion/el.guitar/synth/programming
Andrea Mircheska - double bass
Martin Djorlev - keyboards
Martina Barakoska - drums

guests:
Sarah Mace - harp on track 1
Petar Hristov - clarinet on track 5
Nikola Ristanovski - guest voice on track 2

credits

released May 18, 2022

Recorded, mixed & produced by Ivica Jankulovski
Studio ALSHAR, Skopje, winter, 2021/2022

Cover design: Aleksandar Popovski - Canche
Photo reference by: Maja Argakijeva

Executive producer: Oliver Belopeta

license

all rights reserved

tags

about

SJF Records Skopje, North Macedonia

contact / help

Contact SJF Records

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Pijan Slavej, you may also like: